Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min mamma älskar våren.


"Du är inte som andra"
sa mamma och slog sig ner
på stolen mittimot.

"Hur menar du" frågade jag
och drog ett bloss på cigaretten.

"Du är sjuk, liksom" log hon,
och kisade mot solen.

Som om det var underbart.





Fri vers av Maria Natasja
Läst 1176 gånger och applåderad av 53 personer
Utvald text
Publicerad 2009-05-06 22:46



Bookmark and Share


  Grusintag
Ett slag i magen.

Skrivet så att de når in i djupet
2013-12-19

  Linda CH VIP
Detta kan ju tolkas olika. Först tänkte jag humoristiskt och då var uttalandet positivt men troligtvis menas det tvärtom och då kan det liknas vid ett hugg i hjärtat. I vilket fall så är texten super!
2011-03-16

    ej medlem längre
När jag ska försöka beskriva ditt sätt att skriva räcker inte svenskan till. Jag finner bara ett ord:

Outstanding!
2011-03-16

  som det kan gå
jag tolkade nog inte texten som övriga... hade min mamma sagt så till mig hade jag blivit glad, att vara sjuk är ju bra! då är man unik och inte som alla andra.
2010-12-15

  aol
men ho gillar dig ändå, en bra skrift,
2010-05-15

  micke marin
så skönt för henne då..
bjud henne på en blåbärsmuffin och en kopp kaffe så har du i alla fall gjort ditt..
2009-05-10

  Caprice! VIP
Träffsäkert! Du är nästan för bra, Maria.
Din mamma verkar älska våren betydligt mer än dig. Brrr!
Trots solen blir det kallt längs ryggraden...
2009-05-10

  hawkeye
Du är unik...
2009-05-08

  Rockalex
Att mötas

och inte mötas

det är frågan
2009-05-07

  Gunnar Odhner
Som alla dårar man måste älska. Som Dostojevskijs Idioten, t ex
2009-05-07

  Nina Ahlzén
så underbart hemskt.
2009-05-07

    99knivesinside
Min.
2009-05-07

  peter markurth
ja, detta var rakt gestaltat...pang
2009-05-07

  Ewa Flower
Vilken konstig mamma du har!
2009-05-07

  Carola Zettergren
Ja järnspikars..för mig känns inte det här positivt..det gör sanslöst ont..men det beror väl på vad man har för referensramar liksom.
2009-05-06

  Skäl till själ
jag verkar har tolkat den annorlunda än övriga...
men drog genast paralleler med min mamma.
och då skulle det där vara hemska ord för mig
2009-05-06

  Skäl till själ
åh herregud!
så jävla bra
och så himla tragiskt!
usch mår illa av den hemska mamman,
men samtidigt blir jag lyrisk över vad du har författat
2009-05-06

  Lili Samuelsson VIP
men va fasiken, det här är ju kärlek och grejer,tänker jag
2009-05-06

  Lena Krantz
Det kanske var precis vad hon menade

;o)
2009-05-06

  Gisela Nordell
"Du är sjuk,liksom"
underbart!
Inte som dom andra
tjurarna i hagen..
2009-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria Natasja
Maria Natasja