Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svank och valv

* Hälsinglands kullar och svanker påminner om henne

tillsammans seglar de genom trasiga regnmoln

hittar fram till sig själva - en gemenskap

där ensamheten inte längre känns

som en mening utan konjunktion

* medan vallhunden vaktar

lyssnar vind i orörd skog

under valv av längtan från då till nu

och sedan hon visar stigar han aldrig gått

de rundar berg och stenar

stannar vid tjärnens spegel ser liv

som spräcker ytan och himmel

i öppen dager den dolda kraften

eggar driver till okänd mark

när innerlighetens kärna

öppnar länk till kärlek




Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 558 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-05-11 20:46



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
det här är en riktig pärla du fått till fredrik mellan svank och valv


"den dolda kraften eggar
driver till okänd mark"


applåd o bokmärke!
2009-05-14

  DanSan
****************************

Varg och Lappland, kärlek för mig
ensamhet och följsamhet . . .

Vindarnas spel . . . >*APPLÅDER*

***************************
2009-05-12

  Ulf Lagerholm
en mycket innerlig, nyfiken och kärleksfull vandring utmed en stig i en orörd erfarenhet, jag tilltalas även av titelns "svank och valv", sinnligt är det när kvinnans fysionomi dubbelexponeras med skogens linjer och bågar
2009-05-12

  Lena Själsöga Keijser
Så vackert andas kärlekens väv
bäckar floder
droppen finner vägen
är havet
havet är droppen
du målar gemensamhetens skönhet
Tack för detta vackermöte

Tack att Aftonens Skönhet Är Hos Dig
Själsöga
2009-05-11

  wayward - taiga
ord ur utmarkerna, fint, jag håller med alla de andra och vallhunden, en slags välplacerad interiör. sköna ljud-combos genom helheten också.
2009-05-11

  Miss Mod
Vacker promenad i kärlekens landskap.
2009-05-11

  Eva Langrath VIP
Vacker poesi som sammanflätar naturens skönhet med inre resa,

"tillsammans seglar de
genom trasiga regnmoln

hittar fram till sig själva
- en gemenskap

där ensamheten
inte längre känns
som en mening
utan konjunktion"

vidare fram till tjärnens spegel där jag:

"ser liv som spräcker ytan
och himmel i öppen dager

den dolda kraften eggar
driver till okänd mark

när innerlighetens kärna
öppnar länk till kärlek"

Tack Eva
2009-05-11

  Per Rydberg
Ord som exponerar kraften och innerligheten i kärleken. Underbar!
2009-05-11

  aol
måste säga att jag imponeras stort av ord som formas så till ett så rikt innehåll som tilltalade min jäl
2009-05-11

  peter markurth
deta är poesi, tack för läsning...
2009-05-11

    ej medlem längre
Ohhh, vad många ord!! underbar är innehållet, formuleringarna och tja, vad säger man (det är jag det!)? kalasfillibabbans typ!
2009-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP