Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min sammanfattning av diverse rapporter den senaste tiden
och till min glädje håller Krapotkins teorier i boken Inbördes hjälp, som jag läste på 70-talet

Lyssna på Vetenskapsradion i dagens P1 kl 12.05




Studier av apor mm

 

chimpanshonan såg en

fågel som trillat ur boet

hon hittade ett sätt att klättra

högt upp och därifrån släppa den

 

detta ''tjänade'' hon inget på
det var utanför vad hon behövde
för sin egen överlevnad

 

man har således bevisat

att det även hos djuren

finns oegennytta vilket man

tidigare ej hade bevisat

 

begrepp som skam och skuld har ursprunget
i när vi började äta kött - detta värdefulla protein

 

samtidigt har man funnit att skuld och skam

inte enbart ''fostrade'' individer till att ta

flockhänsyn - dessa begrepp behövdes

också för att skapa just oegennytta

 

och vi människor verkar ha krånglat till det
som för djuren förefaller helt naturligt

 

 

 

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-08 15:00



Bookmark and Share


  Ronny Berk
intressant text med vetenskaplig grund, lyssnartips som uppskattas...
2009-05-08
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP