Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en liten protest av mitt roligare jag


the world of grammatik 1

jag vill inte veta av
hur man stavar en snigel
hur man rättar
frihet
piskar ordet in i fållan

bakom höga murar
ståtar denna främling
riktigt språk med svala former
inte riktigt språk
inte
mitt

det är som om man
tog min älskare
ifrån mej & sa:
inte god nog

som att skövla Trädgård
rycka plantorna upp
med rötter & småkryp

jag vill inte höra
att sammanblandningar
av uttryck bör enkelt utgå
för i mitt hjärta
sammanblandar sej allt
uttrycken blöder sej in i
varandra
det är så

inte förhindrar jag jordbävningar
med rättstavning

regler är ett låtsande
att klamra sej fast vid

när barrriären spricker
barriären spricker:
BOOM




Fri vers av mezelis
Läst 970 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-09-20 15:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
wow - vad ska jag säga? :) ... keep on ifrågasätta språket
undrar vi inte alla hur långt man kan ta det?
2005-10-10

  P'u
Jag håller med dig.
Oväsentliga regler får av någon anledning inte kritiseras på grund av att de limiterar kreativiteten så himla mycket. Det är känslan i ordet som räknas, inte formen....

bra skrivet! Gillar första versen främst, den andra är lite för talande dock (jag gillar när man spelar på mystiken hela vägen.. :))
2005-09-20
  > Nästa text
< Föregående

mezelis