Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett försök att muntra upp alla här (inkl. mig själv) som känner sig nedstämda och på väg att tystna...


Primula obstinatis

Melodi: ”Samling vid pumpen!”


Primula veris! Ge mig sol, ge mig orden
Himlen är så grå att jag vill inte gå ut
När skalderna tystnar blir det mörkt här i Norden
Musan blir förtvivlad ty hon anar sitt slut

Så greppa din penna och skriv vad dig lyster…
I natten mot gryningen är hon din syster
Och ansätter längtan att äntligt bli kysster
så skriv en annons - sätt i tidningen in!

Våren förnyas endast en gång om året
Öppna dina sinnen, ge åt andra en chans
Ge tillvaron färg – jag själv har nyss tonat håret...
Nedstämd är jag ännu men jag längtar en dans

med Musan och kärleken ville jag brinna
så evigt och hett att artärerna stinna
lät blodet som strömmande floderna rinna
på ledsnad renons - då går livet i spinn!

Därför, o läsare, lyft blicken mot stjärnan!
Hon vill gärna leda dig på obanad stråt
Ty Musan du finner i den innersta kärnan
Leende hon unnar dig att va’ lite kåt

på livet, på dikten och alla de drömmar
du hyser när känslorna genom dig strömmar
För orden därinne hon evigen ömmar
Då får du respons – bara sök, sedan finn…

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 714 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-09 09:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP