Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”The less we know, the better we feel”


Med Bowie som sängkamrat får jag nog laga frukost själv i morgon

Min kudde är härdad av saltvatten
Och där vilar jag mitt trötta huvud.

Bowie ler mot mig från väggen
Förstår kanske mer än alla andra
Håller mig sällskap i natten

Det är mörkt i rummet
Men skenet från gatlyktan sipprar genom persiennen
Så känns det inte där jag ligger och försöker sova

Tanken vet vad den vill
Den längtar inte längre efter drömmar
Utan efter en verklighet långt ifrån filmduken

Jag kikar på klockan och inser att det är alldeles för sent
David sjunger:
“Turn it around, make it alright … Miracle Goodnight.”
Suckar sedan och drar mig närmre
Så nära det går i min smala säng

Jag begraver ansiktet i saxofonen och basen
Andas in gitarren och pianot
Hjärtat slår med trummorna

Tanken vill inte ha drömmarnas töcken

Men släpper jag dem har jag inte mycket kvar.




Fri vers av 3_miles_high
Läst 426 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-10 01:44



Bookmark and Share


  Princess Charles
Sista raderna greppade hjärtat. Och visst hjälper musiken oss att fortsätta drömma?
Bowie är för övrigt ingen dålig sängkamrat alls.
2009-05-10
  > Nästa text
< Föregående

3_miles_high