Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sista dansen, livets teater


Jag är Räven i den här pjäsen

 

fällan slog igen
ett rött hårstrå hade den i käften
hennafärgat (grått vid roten)
jag slank ut ur ramarna
för jag är Räven!
fällorna är gillrade för mig

publikens jubel 
från den mörka läktaren
min belöning
den imaginära skuggpubliken
applåderar stående i bänkarna
det här är thrilling

fällan slår metalliskt
den fjärde väggen vetter ut
mot heden och förlorar sig
i morkullesträck och natt
och jag är pjäsens Räv
som slinker undan

- det verkligt kittlande
är gravens doft av ruttna rosor
under tiljorna




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 1222 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2009-05-10 20:04



Bookmark and Share


  Kikhorion
Som en sann teaterapa, skulle jag aldrig tveka att delta i något av dina dramer. Härlig text med bett!
2009-05-11

    Tea Alex VIP
Fantastiskt bra!!! :)
2009-05-10

  Sturesdotter
Den räven, smidig, farlig...klipsk; som diktjaget
2009-05-10

  Eva Langrath VIP
Dramatisk text som griper tag .

Eva
2009-05-10

  Caprice! VIP
Kommer osökt att tänka på Platon - grottan du vet med skuggspelet som upplevs som verkligt.
Snyggt drama! Antar att du också är regissören, i någon mån...
Stående ovationer för iscensättningen! Och lite annat också. ;-))
2009-05-10

  Ronny Berk
intressant text som ställer mej i fundering, ett drag av naturlyrik men även vältänkt filosofiskt om livs vandrings vara och kunna
2009-05-10

  Suzy med punkterna
strålande
2009-05-10

  Lili Samuelsson VIP
mm, vansinnigt snyggt, rena rama teateruppsättningen
2009-05-10

  CRAIDLARN
riktigt tjusigt!!! =)
2009-05-10

  Carola Zettergren
Vilket skådespel, vilken dramatik, snyggt du!!!!
2009-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger