Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som spänner över horisonter


som när regn befuktar sol
spänns bågen över land och vatten
som vore samman bundna

bortom regns bågar
öppnar sej horisonter
Utopicas landamärer




Fri vers av Ronny Berk
Läst 510 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2009-05-12 10:56



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
som när regn befuktar sol


________________+++++
2013-12-06

  La Magnólia VIP
Ljuvligt att läsa .. regnbågsbron som spänner bågen .. binder samman land och vatten .. öppnar nya horisonter ... Vackert!
2011-05-03

  halmstrå
Inledningsraden är som en bild av konceptionen - när allt blir till.
Och sedan kommer det som håller samman - tidslinjen och oändligheten i rad två
Men något i språket som följer ger strof ett en hälta, kanske är det särskrivningen eller ett oskrivet ord.
Bilden är så skön - och kanske har du en tanke med att det i varje paradis måste finnas ett träd vi inte ska äta av och en orm som tilltalar det intellekt som inte kan låta bli att omfatta det förbjudna och därmed tappar oskulden i det som enbart är skönt?
2009-05-30

  kärleks ängel
målande bra beskrivning!! vackert!!!
2009-05-29

  Maria Zena Viklund
fantastiskt vackert skrivet POESI!
2009-05-14

  Eva Langrath VIP
Vacker skildring av rengbågsbron

Eva
2009-05-14

  Sladjana Zubcevic
Underbart skrivet!
2009-05-14

  Michaela Dutius
vacker och tilldragande och liksom smärta måste till för att ge insikter så måste regn till för att måla regnbågen
2009-05-14

  Carola Zettergren
Underskönt skaldat av dig!!!!
2009-05-14

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag kan aldrig sluta förundras över vackra skapelser i skrift, och här har du lyckats fukta mina ögon av förundran över ordets kraft...Enastående vackert och berörande/B
2009-05-13

  issac.a.m
dina ord..målar en vacker dikt..
2009-05-13

    sajo
Oj vad gillar dessa ord. Regnbågsbron har min farmor och far vandrat över. Det är något speciellt när jag ser regnbågen.
Jag bokmärker genast din text.
2009-05-13

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Jag ler så där ljuvt
när jag läser dina ord.
De är så rofyllda på
något vis.
2009-05-12

  Hildegun Relefors
Vid regnbågens slut, en skatt!
2009-05-12

  Caprice! VIP
Så vackert! Den regnbågen kupar sig över min nedstämda själ. Tack!!
2009-05-12

  * Ammi *
vackert så .. fina bilder målar du här!
2009-05-12

  Rosen VIP
en sån vacker regnbåge inför mitt öga du lägger...
tack för njutningen!
2009-05-12

  Måna N. Berger
Regnbågen, bandet mellan sol och regn, vackert skrivet min vän, vackert tänkt! Och under regnbågen grönskar markerna..
2009-05-12

  anits VIP
En underbar dikt som jag tar till mig
2009-05-12

  Roula O
en riktig vacker liten dikt...gillar första strofen mycket...
2009-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk