Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spegeln Speglar Speglar



Ännu sitter du på denna sidan spegeln.
Ännu är internetskärmen ditt hem. Du är därute
nästan hela tiden, men du är
härinne
nästan hela tiden. Och vid övergången
är det möjligen ofantligt
smärtsamt,
så därför har den aldrig riktigt
skett. Dessutom kan ingen gå igenom en spegel - jo,
bara om bilden
också krossas.
Bilden får beröras
men det ger ingen respons - jo,
ifall glaset är genomskinligt
och någon gör samma dröm från andra sidan.

Det är en gång en spegel
som speglar en spegel.
Tillsammans bygger speglarna varsin stad. Från
vartenda slott kikar de
ner eller upp på varandra
upp eller ner på sig själva.
Universum består av speglar
som speglar speglar som
speglar speglar. Emellertid blir de emellanåt fönster.
Då blir det nu.
Vi vet,
för vi är du.

Du har skrivit det här tidigare
i tvåtusen varianter.
Varför är det mer verkligt nu?!
Du har så sällan
ägnat dig åt beröringar. Hela din kropp
är inriktad på att se
eller höra. Du får inte röra - jo,
smeka och
pressa och tafsa och dra går bra
om du gör det
när du gör det
medan du gör det
i rätta gemensamma tiderummet
och inte tänker på
det
just då.
Att känna är tydligen
att låta reflektionen
vänta en stund - jo,
förlita sig på
och vara blott spegeln. Ända ända till nu.......
När så efteråt infinner sig
har nu klättrat ut
genom ramen
med glas i vareviga ögonvrå,
men NU har då växt, så bitarna blivit för små
för att såra eller
ens synas
och hela livet känns som ett superskönt pussel!!

För varje sådant nuvarande ögonblick
bildas en människa.
Människorna är speglar som speglar
speglar som speglar speglar
som speglar speglar som speglar.
Ibland kan någon se den andra staden igenom
den ena staden.
Då anar vi hur de båda seglar
ombord på samma yta,
inuti samma målning. Och då
kan du äntligen ta dig till nästa spegel, öppna
nästa bok nu.









Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 544 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-14 19:41



Bookmark and Share


  Aquarius
de bor en filosof i dig, du har fantasi och orginallitet
2009-05-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP