Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är tid för reflektion,
bearbetning,
kanske läkning



Minnen som ska lämnas

 

Han blev min sambo
i fem år....
Jag höll på att säga tyvärr.
Och det stämmer.
Han var en intensiv person.
Även som svartsjuk.
Jag blev inte fysikt misshandlad.
Men rejält psykad - ingenting värd.

Hur jag lyckades klara mina studier
i detta inferno, får jag beundra mig för.
Och likaså att jag lyckades krångla mig
ut ur denna relation som för länge
sedan hade tagit död på all kärlek.

Jag var naivt blåögd och som alltid
utsvulten på kärlek.
Det är lätt att förväxla en mans stora
förtjusning med kärlek.
När förtjusningen utvecklas till kontroll,
ser man det inte förrän det har gått långt.

Och jag ville så väl.
Han var alltid depressiv. Hade aldrig fått
uppleva äkta glädje eller lycka sa han.
Kanske ett effektivt sätt att hålla kvar,
i alla fall att vrida om kniven i mitt hjärta.

Länge såg jag enbart honom. Han som
aldrig varit lycklig. Såg inte att jag själv
hade blivit allt mer olycklig. Och rädd.
Rädsla har förföljt mig hela livet.
23 år av mitt liv har jag varit utan den.

Den har kommit ikapp mig igen.
Ensam gör rädd. Trängd.
Har ingenstans att ta vägen.
Gamla skador måste tas om hand.
Minnena ska lämnas. I frid.

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-16 15:26



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Bra med uppgörelser och på papper blir de mer synliga!
2009-05-17

  Ronny Berk
en livs berättelse att läsa och begrunda,
ingressen talar diktarjaget om "reflektion, bearbetning och läkning" just så- att poesin kan vara en medicin utan biverkningar...
2009-05-16

  Suzy med punkterna
Berörande skrivet
2009-05-16

    sunnanvind
såna minnen är svåra att bära på, o ibland kommer de upp till ytan.. väl förmedlat o naket skrivet!
2009-05-16

  * Ammi *
ja det kan vara bra med bearbetning, ibland kan det oxå vara bra att lämna saker dithän, där de hör hemma .. men rädslan kastar man inte över axeln hur som helst ..
tänkvärd gripande text
(med ett litet stavfel *L*)
2009-05-16

  Hans Christian
Vackert, berörande och tänkvärt min vän.
2009-05-16
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP