Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På utflykt från Norrköping den 1 Maj


Löfstads lycksaligheter

Blåsten stryker grusdammet
snålt över slottsgården.

På menyn:
strömmingsflundra med potatispuré.

Vårliga blommor
under trädens grönska
strövar paren hand i hand
ner mot dammarnas vatten
sekelgamla ekar, lärk och lind.

Hugget i sten till von Fersens minne:
"I dessa nejder -
där han fordom njutit
vänskapen och friden -
skall hans skugga mötas av
välsignelser och tårar".




Fri vers av vera gade VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-05-17 14:56

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skön dikt. Du fångar känslan bra.
2010-07-23

  erkki
Den här texten väcker behagliga minnen.
Hette hon inte Piper? Den sista slottsfrun.
Vilken härlig restaurang i högra flygeln!
Om inte strömming var så billig skulle den vara en delikatess, sa min far.
Var det Lövstad, Stjärnorp och Ekenäs? De 3 slotten där slottsherrarna kunde signalera till varandra, tronande på sina rov från 30-åriga kriget.
2009-05-28

  vera gade VIP
Våra strömmingar från Bråviken är excellenta!
2009-05-18

    ej medlem längre
Slottslunch - och strömming är ju aldrig fel.
Underligt nog får jag en aning av höst fast dikten talar om vår ...
2009-05-18
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP