Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kolla även min blogg http://nuovatradizione.wordpress.com/


Tusen liv

Tusen liv har skördats, tusen liv har släckts.
För varje liv krävs vördnad, och för de tankar som de väckt.
Varför får jag leva, när så många andra mött sitt slut?
Kanske är det min plikt att sträva, mot de gärningar vi flytt.
Och betala våra synder för att möta något nytt.
Visa vördnad för varje mor och far
visa vördnad för dem som lever kvar.
Ty de som står ensam kvar i livet förtjänar ro och tröst.
De tusen liv som släckts, brinner än i våra bröst.
Himmelen var så grå men stjärnorna de log.
Men elden visade ingen nåd för liven som den tog.
Så varför får jag leva, när så många andra har gått bort?
Får jag kanske aldrig veta, och aldrig glömma bort.




Fri vers av Robert Almgren VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-17 18:04



Bookmark and Share


  Robert Almgren VIP
Tack mannen, men bra kritik från en superb poet betyder mer än kritik från hundra personer utan engagemang!
2010-02-28

  Eduardo
du har ett speciellt sätt att skriva på som talar till mig som fan... är själv född o uppvuxen i diktaturens Chile o känner igen mig i denna monolog... otroligt bra som vanligt! du förtjänar mer uppmärksamhet man!
2010-02-25

  mare VIP
Mycket , mycket bra skrivet !!
2009-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Robert Almgren
Robert Almgren VIP