Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sårad


Jag har fåror längs ryggraden
från Din Skarpa tunga

Än känner jag hur du
Skar djupa sår
Utan tanke

Mitt blod blandades med Din saliv
Det svider. Jag äcklas.

Än minns jag hur du Slet ut
mina ryggkotor Med Tänderna
en i taget
Jag Klöktes för Varje ryck

- \"Förlåt\" väste du i mitt öra
Med ens avslöjad av Lögnens Andedräkt

Du kysste min såriga nacke
med Omsorg
Och Nästan kärleksfullt
lät du den desinficerade nålen fläta
samman min Uppfläkta hud

Stygnen Stramar
och Än ligger jag Handlingsförlamad
I väntan på att du ska lämna mina tankar

Aldrig mer ska jag låta min
hatkärlek speglas i dina ögon
Och Aldrig ska jag låta mitt hjärta
tillhöra dig Igen




Fri vers av Almaz
Läst 1688 gånger
Publicerad 2005-09-22 01:14



Bookmark and Share


  Sländan
Sjukt bra skrivet! Tycker om!
2007-06-29

  yoyyo
Shit, denna var bra, och jag vet inte men du har nog fått höra det mesta positiva om detta. vad jag kan läsa neda. Gillar denna skarpt. WOW verkligen verkligen
2006-05-11

  Natalie VIP
Riiiktigt bra :D
*bokmärkt*
2006-02-22

  tonsoku
wow, riktigt snygg metafor..! svidande bra skrivet också, rakt igenom.
superbra!
2005-11-21

    Tow doll
det gör såå ont att läsa den här!
2005-10-21

  Eduardo
Jodå... jag förstår hur du kunde koppla denna till min dikt... Men hursomhelst gillar jag ditt sätt att förbinda det själsliga lidandet med en i högsta grad påtaglig fysisk smärta. Vämjeligt och vackert.

Vidare är jag evigt förtjust i stilen där man avhumaniserar den andra parten... väldigt, väldigt bra tjejen...
2005-10-11

  Daniel_78 VIP
starka bilder du målar upp
det här var ju nästan lite hemsk
2005-10-06

    SerenitySearch
Fastnade grovt för den här... kanske pga det träffande bildspråket och talande metaforerna...kanske för igenkänningsfaktorn som slår mig i hela dikten, men framförallt i dessa rader:

"Än ligger jag Handlingsförlamad
I väntan på att du ska lämna mina tankar"

Riktigt bra skrivet!
2005-09-25

  Dilsewat
Wow, det är inte ofta jag ryser!
Det är inte heller ofta jag känner efter mina ryggkotor!
jag saknar ord! så påträngande djupt!
2005-09-23

  Rublev
Fruktansvärt otäcka, rysliga och samtidigt blödande vackra ord
med vilka diktens jag spikar igen dörren till det du som varit...
Dikten uttrycker en stark längtan efter äkta kärlek!

”Jag har fåror längs ryggraden
från Din Skarpa tunga
Än känner jag hur du Skar djupa sår
Utan tanke”

”Stygnen Stramar
och Än ligger jag Handlingsförlamad
I väntan på att du ska lämna mina tankar”

Funderar över tempus: ”Jag Klöks för Varje ryck”
Tänker att ”Klöktes” passar bättre.
Är tveksam till hur du använder versaler i texten för att förstärka.
Ett alternativ är ändra radfallet. Jag testar... :)

Jag har fåror längs
ryggraden från
Din Skarpa tunga

Än känner jag hur du
Skar djupa sår
Utan tanke

.
2005-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Almaz
Almaz