Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att drömma är att finnas.


allt jag gör är att uthärda ovissheten - så du måste finnas



okej, du.
lyssna här.
jag vet hur vår framtid ser ut.
och innan du säger något, ska jag förklara.



vi ska mötas. oförklarligt.
det ska gå fort. utan ovissheter.
det ska stå självklart i framtidens skrift.

vi ska bo tillsammans. flytta in, skita i krav och onödiga plikter.
dina ögon ska vara vilda, som ogräs. kanske gröna. kanske nästan svarta. de ska tala till mig genom allt det som står emellan.

jag ska flytta in hos dig, på grund av de ögonen.

och vår kärlek ska vara obunden, orimlig, osmaklig. den ska knappt existera och ändå vara sådär kvalmigt påtaglig. precis som röken som stiger i rummet och som letar sig ut genom springorna i fönstret, vi ska dela en cigg i sängen och vi ska vara sådär svettigt snygga. dina jeans ska vara slitna. jag ska låna din skjorta på kvällen.
vi ska spela gitarr och sjunga falskt. löjligt och klyshigt. men annorlunda. jag ska ställa mig på balkongräcket och låtsas att jag flyger - du ska skrika av förundran när jag nästan tappar balansen. som om döden förförde ditt inre.

du ska vara hög och blodsprängd när jag ska spela dig en fantastisk låt jag skrivit. du ska skratta, befriande - magskratt. jag ska sätta mig bredvid din skugga. röra fingrarna över din bringa, i tanken, kanske. sedan - på riktigt.
vi ska rulla eget med fingrar som möts.
rulla.
knulla.
finnas?
din kropp ska inte vara min. min kropp ska inte vara din.
vi ska tillhöra livet/
lusten/
passionen/
illusionen


vi ska leva för natten. natten, endast.
och vi ska leva.


vi ska leva.




Fri vers av orange haze
Läst 533 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-05-19 21:30



Bookmark and Share


    tehdog
rubriken gjorde mig inställd på en helt annan sinnesstämning än den jag har nu, efter att ha läst. och det är positivt.

ingressen kan ingen någonsin säga någonting till.
så länge man inte sover bort tiden, typ.

mycket god läsning.
2010-08-05

  blaite
en schysst bild..
2009-08-27

  kollrigheter
Sådär ovillkorligt i villkoren. En jättebra text det här. Och det är konsten att ställa något rätt upp och ner och bara säga det som det är, utan några krusiduller. Vackert
2009-08-27

    livetefteråt
helt fruktansvärt underbart och jag ser scenen framför mig. tack.
2009-08-15

    safeorbrave
"Vi ska leva" oj vilken bra text! blev verkligen inspirerad :)
2009-08-15

  Qiwi
jag är helt mållös, det här är något av det finaste jag har läst. helt fantastiskt målande och känslosamt! jag är helt tömd på ord, denna skall bokärkas och läsas om och om igen!
2009-07-11

    Skrivarn
Vilken underbart drömflummig text=)..."vi ska tillhöra livet" finaste meningen jag läst på senare tid
2009-06-22
  > Nästa text
< Föregående

orange haze
orange haze