Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
©


liten i josjkar-ola

 

bara ligger där
utspilld
 
varmt loj
i skymundan

en reva
i ett förr
bakom sotade glas

och fyra timmars respit
innan muskelvärken sätter in

i väntan omsluten
av en stor
skamsen kram

bangårdens lotus
bortom tröstegrund

människoöden som blöder
begär och bjuder
i leran
som aldrig vill torka

det är hårt
med flödiga strykningar som inte vill täcka
så hårt
med horisontella regn
svårt
med tid som bara pågår


medans volgan surrar i fjärran
slocknar en stjärna

och så till slut
somnar hon in




Fri vers av aftermath
Läst 672 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-05-20 01:27



Bookmark and Share


    resilient
tröstegrund. Där vill jag vara.
2009-06-22

    ej medlem längre
jag läser omvälvande förändring, inåtgående i utåtagerande kringrörelse... jag ser stor poesi. och jag tackar för upplevelsen.
2009-06-21

  Maria Zena Viklund
"medans volgan surrar i fjärran
slocknar en stjärna

och så till slut
somnar hon in"

tycker mycket om!
2009-05-21

  Nina V A
ja snälla nån här skrivs det poesi på nyansrikaste vis och det är som att mötas av något stort. Öden och dess rikedom, hur du levandegör dess andetag. Inledningen sätter anslaget direkt och man fängslas, sen tränger dimensioner av mänsklighet och flöden av bilder in. Horisontell
2009-05-21

  kärleks ängel
snygg skrivet!!!
2009-05-21

  Ulf Lagerholm
jag ser ett staffli, jag ser en vilande pensel, en hand som dröjer, jag ser ett motiv, ett ansikte, en varseblivning som är närvarande, blott i ett traumatiskt förflutet


vackra rader är det;



"medans volgan surrar i fjärran
slocknar en stjärna

och så till slut
somnar hon in"
2009-05-21

  Matilda Linnéa Tinér
gillar det här
det är annorlunda
och starkt.

snyggt skrivet!
2009-05-21

  dead_prez
Har alltid gillat ditt sätt att skriva, en helt egen stil. alltid imponerande.
2009-05-20

  Lena Renman
Väl ordade baksidor med underton.

"det är hårt
med flödiga strykningar som inte vill täcka
så hårt
med horisontella regn
svårt
med tid som bara pågår"

"fyra timmars respit innan muskelvärken sätter in!"

Närvaron och känslan av uppgivenhet, förfall men ändå där någonstans intensiv styrka, liv och överlevnad.

Tack

Lena
2009-05-20
  > Nästa text
< Föregående

aftermath
aftermath

Mina favoriter
i omlopp