Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rhododendron

Så mycket blommor
färger
dofter
känsla

de blommar bara idag
bladen vet
de är bara idag

människor
stannar
förvånade

fumlar med mobilkameror
som att de glömt

hur vackert livet är i sitt nu

de stannar upp
vill inte gå vidare
dröjer

startar spontana samtal
ler ovant

Blyga inför undret




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 750 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-20 22:28



Bookmark and Share


  Vind
Fint om det verkligas förunderlighet, såväl som ur metaforisk
synvinkel... och snygg "tidsmärkning" med mobilkamerorna
2009-06-02

  Rolando Furioso
Så fina ögonblick vi ofta bara rusar ifrån med mobilkameraalibi, som om en bild kan ersätta ett ögonblick.
2009-05-25

  Mr Lindemann VIP
I en dag då jag när den stukade prästkragen inom mig
slår den blyga violen ut i naturen

Maskrosbarn i staden går mot city
Jag bär rosenkrans i håret(Jag är flintis)
Försöker att bemöta människor jag träffar likt en tussilago


Du, förgätmigej
2009-05-22

  Marie Arouet
Vad fint du bildliggör, både växten och människans tafatthet framför den. Kärleksfullt!

Och just rhododendron - har för mig att du skrev om det i annat sammanhang förra året vid den här tiden (?). Återkommande, cykliskt.

För mig blir rhododendron en riktig Malin-blomma! :)
2009-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl