Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det goda kännandet



riktigheten

den finns tänker jag
den finns minns jag
riktigheten
jo, jag minns

att vara, på riktigt
hel och hållen
i sig själv och av sig själv

inte som feldagarna
motsatsen
ständigt flyende
ständigt längtande
ständigt sökande

efter någon annan
än sig själv
mig själv
utanförmänniskan
någon därovan
eller bakom

någon så mycket
riktigare

med godkännarstämpeln
i högsta hugg

och vem är det

var det ändå inte så
att vi från allra första stund
långt innan ordet fanns
i själva nyföddekaoset
då utom är inom och inom
är utom
och kanske tvärtom
samtidigt
var det ändå inte så
att det var redan då
som det goda
skulle kännas

som det skulle bygga bo

inuti

själva det goda
kännandet




Fri vers av Hans VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-21 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans VIP