Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(ändå är det komparativ som fuckar upp allt. allt. allt i dessa förbannade jämförelser ligger i komparativ. skål)


Jag kan vara vilket adjektiv som helst, jag tar vad jag får, men...

Jag dräpte komparativen i natt

som en svartklädd dödsängel

känner ditt hjärta slå

under sönderblekt hud

De smulades sönder

under mina vassaste klackar

Vill inte vara

vackrare finare smartare bättre

Komparativ

räcker aldrig till

Komparativ

är bara grå mellanting

till för folk

som nöjer sig

Och inte för mig

Jag vill inte vara

intressant underbar rakryggad

Jag är alldeles för negativ

för positiv

Du duger som du är

men vem fan vill duga?

Att duga

är att ligga på gränsen

mellan godkänd

och något ännu värre

Superlativen är mina

Jag kan vara fulast sämst billigast

men jag vill vara den enda i mitt slag

Jag vill vara störst, värst, mest

Jag tycker inget är roligt i livet





om jag inte är bäst




Fri vers av Dear Prudence
Läst 423 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-22 00:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dear Prudence