Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön

Gud
bär min svaghet
så att jag kan se min styrka
bär min ondska
så att jag kan skönja min godhet
bär min falskhet
så jag kan se min sanning
bär min värdelöshet
så jag kan tro att jag är värdefull
älska mig som jag är
så att jag kan älska
Amen




Fri vers av walborg
Läst 512 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2009-05-23 07:46



Bookmark and Share


    maija tuori
Vacker bön ..Att våga se sin svagheten är stark människa..
2011-03-08

    ej medlem längre
I skön
franciscusanda
2009-07-25

  Bodil Sandberg
Oerhört vackert kära poetissa.. känslan som varma vågor strömmar här!
2009-07-20

    ej medlem längre
Kan inte mer än att instämma i denna öppna, ärliga, sanna och meditativa bön. Särskilt de sista raderna finner jag träffande, "älska mig som jag är så att jag kan älska". Kärleken är ju trots allt vår livsluft, och utan den förtvinar vi och går under i självhat och cynism. Och kärleken finns ju där, trots allt. Som koncentriska cirklar sprider den sig vidare in i världen och våra hjärtan...
2009-06-28

  stella
En ny variant av sinnesrobön! Kom att tänka på min Learning by doing; att ha någon som älskar en till man kan det själv.
2009-06-06

  Svartsilver
"bär min värdelöshet
så jag kan tro att jag är värdefull"

nej!
bär min värdelöshet
så jag kan känna mig värdefull.
inte tro att jag bara är det.
:)
du skriver så fint jag har läst många av dig ikväll. du skriver mycket vackert.
2009-06-05

    ej medlem längre
Fint skriven bön som man gärna tar till sig!
2009-06-05

  Bibbi VIP
Tar till mig denna bön till 100%
2009-06-01

  Mangal VIP
Naken vädjan. Ärlig och ren. Skapande.
2009-05-28

  Fredrik Stillesjö
Tack walborg, för denna fina bön. Tar jag gärna till mig. Hälsar Fredrik
2009-05-27

  Suzy med punkterna
En mycket vacker och ärlig bön!
2009-05-26

    ej medlem längre
En bön om att avlastas allt som tynger .. och skymmer. En klok tanke... för då kan vi fokusera på det positiva som vi klarar av
2009-05-26

  Junitvillingen
Vacker bön att läsa precis när som helst under dygnet!:-)
2009-05-26

  erkki
Du fortsatt går i samma stil
I ateisters tänk: En kil
Ja fortsätt så i många mil
På norrländska: Sen sitt och vil!
2009-05-26

  Maria T
Så fin bön.
-Gud, älska mig som jag är....
2009-05-24

    Annika J
Gud som alltings källa!
En underbar bön.
2009-05-23

    leelee
En bön till Gud där man nästan skönjer hur han lyfter på täcket av allt som gör oss små, så att vi kan krypa ut och se dagen...läser jag in i dina ord.
2009-05-23

  Cosmic Johanna
Ödmjukt och vackert...

Bön har alltid kraft.
2009-05-23

  Larz Gustafsson VIP
Min enda godhet är Gud som bor i mig.
2009-05-23
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg