Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skulden betald och ansiktet hopsytt


intet i ett kvinnoliv


Ljuvt ler hämndens män mot moderns öga
-modern utan barn men ändå sann
finner smärtans linjer, känner föga
-ändå mer än kärlekslängtan brann

ritar kniven djupa mönster
krossar själens stumma fönster
livet flyr men stannar

moderns ordlöshet förbannar

Ljuvt ler hämndens män mot moderns sköte
- modern utan skuld men ändå dömd
finner lustan död i smärtfyllt möte
- ändå mer än skamligheten gömd

krossar drömmen ljusa dagar
ritar allt vad makten jagar
livet flyr men stannar

moderns kärleksord besannar

intet i ett kvinnoliv
blottat, blott ett tidsfördriv

intet i ett kvinnoliv














Fri vers av halmstrå
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-23 22:09



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en välskriven men berörande text ; var finns skulden och till vem...
2009-05-31

  Njord
Svart, svår och underbart skriven!
2009-05-27

    papillon
Min vrede får orden att stocka sig, "Ljuvt ler hämndens män" - deras straff borde inte utmättas i någon rättsal utan i en skogsglänta med korpar som intresserade åskådare. Att kalla dem för svin är att svårt förolämpa en nyttigt och oskyldigt djur.
2009-05-23
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå