Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnimmelsens bägare

Denna pärla i havet
Däri har jag samlat min närvaro
våg efter våg slår på själens hav
tid att förenas, stunden har kommit i fägringens tid
gåvornas och gunstens tid är här
detta klarhetens hav
gåvornas våg träder upp
hör hur havet låter upp sitt vrål

denna slöja
dessa extaser är blott en bot mot
sådan slöja
mitt huvud och ögon är denna ökens fontän
i huvudet ensamt är intet
men vi är två huvuden
detta lerhuvud sprunget ur
jorden och himmelens klara huvud

finns det fler dolda under denna lera?

är denna bägare djupare än graven?

ditt ljus är förenat med allt och i samma stund, skilt från allt







Fri vers av ramsesII
Läst 380 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-24 01:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket vackert och passionerat skrivet! älskar dessa rader"denna slöja
dessa extaser är blott en bot mot
sådan slöja
mitt huvud och ögon är denna ökens fontän
i huvudet ensamt är intet
men vi är två huvuden
detta lerhuvud sprunget ur
jorden och himmelens klara huvud
2009-05-27
  > Nästa text
< Föregående

ramsesII
ramsesII