Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släkten sensitiva

 

Signifikant för arten
lär vara en sällsamt ovanlig
känsla för andras behov före
sina egna.

Det innebär att ett stöd just
vid själva växtperioden är av vikt
så att inte stängeln bryts.

För att blomningen ska komma
igång bör man aldrig, som i många
andra fall av sällanblommande växter,
låta växten torka för att tvinga fram knoppar.

Hos sensitivan får det motsatt effekt
och knopparna torkar, dör och faller av.
Då känsligheten för omgivningen är så stor,
bör man alltid pröva vilken växtplats som är bäst.

Vänta ut.
Var tålmodig och generös. Aldrig snål.
Resultatet kommer förmodligen om miljön
är tillräckligt kärleksfull. Man väntar sällan
förgäves på en sensitiva. Vet man att man
givit rätt behandlingt, så.

Du kommer inte att bli besviken.




Prosa (Prosapoesi) av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-26 16:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jättevackert skrivet!
2009-05-27

  * Ammi *
denna tycker jag var jättevacker!
2009-05-26
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP