Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spelmans klagan

Läs upp den not av ensamhet
som sorgset står oss vaknad
Dess tår ses spegla evighet
och tindrar utav saknad

Lyss ej till lyrans glada spel
som lögnen här befäster
Ty strängarna är stämda fel
och vilse är dess mäster




Fri vers av Nexus metus
Läst 559 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-26 16:35



Bookmark and Share


  LePenseur
Jag har egentligen inget nytt att tillfoga, allt som ska sägas har redan sagts. Men... du får det väl en gång till.

Otroligt vacker text. Orden flödar, kommer harmoniskt efter varandra utan att staka sig. Sista stycket är vackert både i form, språk och tanke. Vemodigt, men vackert...

Applåd.
2010-09-01

    ej medlem längre
Underbart bra text!
2010-04-10

  LassO
underbar melodi i de verserna
2009-06-01

  Linge
Applåd och bokmärke helt utan tvekan! Mina tankar förs till Frödings dikt "En kärleksvisa" på något vänster. Jag håller med Mr Lindermann till 100% om sista versen!
2009-05-28

  Mr Lindemann VIP
Lyss ej till lyrans glada spel
som lögnen här befäster
Ty strängarna är stämda fel
och vilse är dess mäster

Denna ovan(strofen, alltså)var bara så bra

tackar och bockar vramt inför smältningen av den strofen


Sista strofen: 4,5
2009-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Nexus metus
Nexus metus