Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk så enkelt det var

 

Att få leva i många år tillsammans
med någon man verkligen älskar.

Att lära känna varandra så mycket
så att man vet precis när nej är nej.

Just det man aldrig tänkte på i stunden,
som i efterhand känns som värsta tomheten.

Att leva med någon man är bästa vän med.
Någon som känner den man är och man duger.

Tänk så lätt livet var mitt i alla svårigheter. Nu hinns
det inte med att lära känna någon så djupt (såvida
det alls finns ömsesidigt intresse)

Kanske den sorgliga sanningen är att allt är slut.
Att livet var det som passerade. Att 23 års kärlek
var det som blev.

Drömmarna är kvar.
Ibland som tröst.
Ibland som gissel.




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-26 19:23



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Mest som tröst tror jag; gissel de där tunga dagarna som hotar att förgöra en...men de blir färre...även om det inte känns så just nu.

kram
2009-05-26

  Teresia Ridell
Kan förstå lite hur jäkla svårt det måste vara. När man levt ihop så många år.. Själv hade vi (mitt ex o jag) levt ihop drygt 12år..sen skilda åt i ett år... och nu totalt skilda för evigt. Och det är jäkligt svårt att "bara" gå vidare.. trots att jag nu har en ny kärlek.. De här små nyanserna... ser man alltmer efter ett uppbrott..
2009-05-26
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP