Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan ateismen


Vad trodde ateisterna på innan ateismen och darwinismen uppstod?

Vad gjorde de när deras vänner gick till moskéer och kyrkor, gick de också dit men med en klump i halsen, illamående av alla orättvisor de utsatts för?

Trodde de på en ond Gud?

Brukade de skratta åt hoppet, förtröstan och tron?

Vaknade de på morgnarna likt skal och skönjde inget annat än grå nyanser?

Trodde de att mänskligheten uppenbarat sig från ingenstans som när en läser första sidan i en bok?

Var dessa människor som jag som har fler frågor än svar, eller var de människor med fler svar än frågor?

Själv vet jag inte ens varför jag undrar.




Fri vers av barfotafantomen
Läst 194 gånger
Publicerad 2018-06-25 19:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det krävs mer tro för att vara ateist än det krävs för att vara kristen.
Att tro på något så absurt som Big Bang och Darwin kräver verkligen tro. Eller vi kanske ska säga fantasi...
2018-06-25
  > Nästa text
< Föregående

barfotafantomen
barfotafantomen