Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den yttersta domen

 

ett syrefattigt ögonblick

i en alldeles för trång passage

fann hon sig öga mot öga

med allsköns obehagligheter

 

var det inte kärleken

i skev gestalt

 

påträngande

på gränsen till oattraktiv

 

inte alls som hon föreställt sig



 

hon bestämde sig för

att pröva den inför

kritiska beslutsfattare

 

men i högsta domen

blev det stopp

 

hur kunde hon förtränga

dess systematiska okuvlighet

 

att döma allt den ser




Fri vers av deb8
Läst 517 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-05-29 10:56



Bookmark and Share


  poesi pplot
gillar den här.
2010-06-17

  Skosnöret
Vacker, insiktsfull och lite tragik i människans sätt att resonera om känslor.
2009-07-20

  Lena Krantz
Jag läser den som att vi ibland (ofta) väljer bort kärleken eftersom den kommer i en skepnad vi inte har drömt och fantiserat om och då genast klassar som fel.....

bort bort...inte för mig!
2009-05-29

  Lili Samuelsson VIP
för mig blir det här en födelse, till ett liv
känns som om det lilla barnet granskar världen, föräldrarna
och finner att det där livet kanske inte var det allra bästa, rent av skevt och helt fel, men att fördöma är ingen väg, japp så läser jag och det är gott
2009-05-29
  > Nästa text
< Föregående

deb8