Foto Ulla 

Till min mamma i evigheten

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto Ulla 

Till min mamma i evigheten




Förnöjsamheten mamma

 

Ditt stora varma hjärta 

och din starka envishet

följer mig . . .

 

Du kohandlade inte men

gav alltid till någon

mindre bemedlad

 

Besviken på människor

och deras uträknande snålhet

var du många gånger

 

Ett hårt liv blev ditt och du

fick klara det mesta själv

ändå såg du alltid ljuspunkter

 

De små ljusa punkterna i livet

blev stora solar för dig

och när du blev gammal blev jag din sol

 

Din förnöjsamhet har vuxit i mig

som den största av önskningar

att bära och be livet om

 

Trots alla hårda prövningar

blev du aldrig förbittrad

in i det sista hade du allting kvar 

 

Om jag idag hade kunnat

säga dig att jag beundrar dig

då hade du bara fnyst och sagt

 

''Äsch det var din pappa som var begåvad''

 

Det var han också mamma men det var

DU som var socialt begåvad och någon

mer självuppoffrande men också

kreativ människa har jag nog

aldrig mött men inte heller

någon med mindre

självförtroende

 

. . . . . och jag är min mors dotter

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-30 10:02



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Det här var fint skrivet, nära och känslosamt, och att vara förnöjsam utan att bli bitter är en konst men likaså att känna sitt värde som människa, och självförtroendet borde få sig en uppdatering varje år...Fint till din mamma och på sätt och vis även till dig själv!!
2009-05-30

  Sturesdotter
Vacker hyllning av en dotter som är dotter...men så annorlunda...om hon verkligen känner efter...

kram!
2009-05-30

  stella
Underbar hyllning...din mamma är stolt nu! :)
2009-05-30

  Njord
EN fin hyllning till din mor!
Jag lånar den och skickar till min mor, om det är ok?
2009-05-30
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP