Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi klarar inte alltid livets prövningar, så som förväntas.


Gå en mil i din medmänniskas skor


Som en skör tråd av tunnaste silke
balanserar vi alla på livets tråd.

En hårfin skillnad på normalitet
och galenskap.

Vilka är dom då, dessa som dinglar
där i mellan?
dessa som aldrig kommer ut på arenan
innan domaren blåser av matchen, dessa
som stundom tappar taget och mödosamt
kravlar sig upp igen, för att åter falla ned i
"galenskapens" mörka värld?

Är det dom svaga?

Eller är det dom starka, dom som alltid tycks
ha en förmåga att handla så rätt och riktigt
och alltid tar sig upp ur alla problem utan
märkbara sår? för det är det vi ser.

Eller är det kanske du eller jag; beroende på
vilka problem vi möter?
Det finns så mycket åsikter och meningar
om dessa som faller utom ramarna, men varken
du eller jag har den blekaste aning om vilka prövningar
dom har fått gå igenom.

På en skör tråd hänger vårat liv och varken
du eller jag vet vad som möter oss i morgon.





Övriga genrer av Carola Bouvin
Läst 751 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2009-05-31 12:25



Bookmark and Share


  Densen VIP
försöker ständigt hålla detta i mina tankar;)Fint författat!
2013-04-06

    ej medlem längre
Gott om den där snåriga tillvaron, som alla inte går med samma fötter! eller steg...där den som gtror sej vara stark, kanhända ska ta en funderare till över livet självt. Mjukt Carola, tacksamhet för ord satta på sånt som de "stakraste" ibland missar, för de springer för fort...
2009-07-14

    MaryMo
Linje, kant... balansen är alltid svår, i allt. Du har på ett enkelt sätt lyckats förmedla en insikt väldigt få har eller ens klarar att närma sig och det tackar jag och applåderar dig för!

Älska mig mest när jag förtjänar det minst, ombeds en mil - gå två...

Till syvende og sidst står man ensam i prövningarna, men stöd underlättar ofta.
TACKKRAM
2009-07-13

  Bodil Sandberg VIP
En enastående bra text!!!
2009-07-13

  stella
En text som ger hopp om mänskligheten! :)
2009-07-13

  sulimaa
Så otroligt sant, man ska aldrig någonsin döma någon annan eller jämföra sig med någon...vi har alla vår egna resa att göra och vi har alla olika packning i ryggsäcken! Bra skrivet!
2009-06-01

  Sturesdotter
Livslinjer....trådar..ja allt är skört och vem får bestämma vem som är normal och inte? Eviga frågor...
mycket tänkvärd text
2009-06-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Visst så det är
olika vägar vandrar
vi här, olika de bär
och sällan syns nått
på oss utanpå här
men inuti kanske
det kaos är...
Så sant skrivet!
2009-05-31

  Lotti
wow vilka underbara insikter
2009-05-31

  Suzy med punkterna
Tänkvärda ord!
2009-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Carola Bouvin
Carola Bouvin