Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt liv som en reklamfilm

Mitt liv är som en reklamfilm från Ralph Lauren
På trappan intill mitt sommarhus vid
New Hampton står min vackra kvinna med stora
bruna ögon och långa fingrar iförd
ridstövlar och piska, nyss hemkommen
från ridturen på våra marker
Själv är jag vältränad och gyllenbrun
i chinos och sport skjorta
mitt arbete genererar massor av dollar
och mina arbetskamrater ser mig
som en föregångare
i ledarskap och social kompetens
mina tänder är ny blekta och mina händer är
manikyrerade
På dagarna går jag omkring
oftast i kriststeks randig kostym
med matchande manschettknappar
Äter gör jag oftast på små franska restauranger
Och dricker champagne till lunch salladen
I denna värld somnade jag med världens
leende på läpparna
På morgonen vakande jag
I min lilla lägenhet
Utan kvinna och utan hästar
I min garderob hänger visserligen delar
Av min dröm
Slänger på mig kläderna och ser att
Naglarna är skitiga och tänderna
Inte så bländande som de en gång vart
På jobbet är jag visserligen uppskattad
Men anses nog alltid som lite för stressad
Min lunch äter jag på ett taskigt fik,
där salladen känns som bästa före datum
var i förrgår. Pengarna är ok, men försvinner lika
snabbt som dem kom
På kvällen innan jag drar ned mina rullgardiner
ser jag New Hampton igen
Där på trappan står jag lycklig framgångsrik,
kväll efter kväll och bara njuter av det goda livet.../




Fri vers av ramsesII
Läst 338 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-31 18:26



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Mycket skön läsning,

applåder!
2009-06-17

  Njord
Härligt liv!
Mycket vacker bild Är det du som fotat den?
2009-05-31
  > Nästa text
< Föregående

ramsesII
ramsesII