Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om insändarjoxet i pressen


Lik i garderoben?

Lik i garderoben?

Alla har vi våra lik i garderoben.
Det finns många tidningar i landet
och ute i världen.
Men jag tänker hålla mig i den lilla världen
De flesta som det är något med
har sidor till för läsarna

Insändarsidor, ledare,
så kallade kultursidor med mera
Där pågår dessutom en eller flera jakter,
ibland klappjakter
och ibland ganska inskränkta sådana

Det jagas hundar
och katter, hundskit och kattpiss,
och det i de mest skilda sandlådor
och över de allra mest fina gräsmattor

Det jagas ofta ganska utpräglat ensidigt,
ogenomtänkt, med trådar och utlöpor
som leder in i de trängsta återvändsgränder

Det kan för en enskild, ovan läsare,
vara svårt att dels hänga med i sammanhangen,
dels att själv skrapa ihop något
som må höja sig över denna bråte
Ofta blir dessa försök till inpass, inte alls inpass
Utan bara ytterligare bråte,
som ett litet tillskott i vårfloden

Det är som det är med denna vårflod,
kanske är det meningslöst att anmärka på den,
att vilja få litet styrsel på den

Om det exempelvis är en insändare
som klagar på katter,
har personen bakom den ofta en
eller annan sorts hund hemma,
och vice versa med kattägare

Det vill säga att en har ett lik i garderoben
Titta efter hemma själv får ni se
Bli bara inte rädda om det rör en smula på sig
En måste få komma med mjau kritik
vov, få skälla litet.

Det absolut bästa med de ensidiga
och av stark egoism präglade artiklarna
och insändarna,
det är att de upprör många sinnen

Får andra att baka tårtbottnar
och pajer inför den stundande pajkastningen
Rusa runt i sina små fållor
och tjuta mot månens vita skiva

Det är kanske tur att vi har en sådan vårflod
i Sverige, även om många husägare
och försäkringsbolag är av en litet annan mening




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 1135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-09-24 20:02



Bookmark and Share


  aol
så sanna kloka ord
2007-08-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP