Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stolt över mitt arv, stolt över min mor som gett mig styrkan att våga vara Stolt kvinna

Nedanstående dikt tillägnar jag alla Kvinnor




Jag ÄR .. frukten av en blomma!


 Jag bär med mig lite av dem alla - 
i mina gener har arvet vuxit sig stark
och med stolthet tänker jag på mina
anmödrar ..

 

Moderblomman

Av stolt börd
med båda fötterna på jorden
bär jag fanan högt
Mitt kön är min styrka
och mina ord är fria

Starka kvinnor
har väglett mig
så mina rötter är stadiga
väl förankrade
på livets vägar
där ärlighet och kärlek
är vägledande
egenskaper som står högst
i min livsfilosofi

Min mentor
vars styrka var personifierad
är fortplantad i mina gener
där orättvisor
inte får plats
och kvinnors rätt
står högt i rang

Jag är frukten
av en okänd moderblomma
och när jag strålande
fäller ut min krona
känner jag
hur stoltheten
blåser genom mitt hjärta

Ammi - 07




Fri vers av * Ammi *
Läst 431 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-06-03 21:01



Bookmark and Share


    Mejja
Tack för att du väcker upp tacksamhetens tanke!
2010-01-09

  walborg
Kvinnlig succession är viktig och intressant - men lycklig den kvinna som fått dessa gåvor av båda sina föräldrar i kärleksförening. mvh MB
2009-06-04

  issac.a.m
att samla alla slag av dofter i en kropp..är så underbart
2009-06-04

  Sturesdotter
Stolt över att vara en bland många kvinnor; utan oss....ingen värld som snurrar
2009-06-03

  Cosmic Johanna
En vacker hyllning till den starka och stolta genen ur kvinnan:-)

Fin titel...gillar den också.
2009-06-03

  Larz Gustafsson VIP
Det hade emellertid varit lite svårt att komma till om inte en man funnits med i bilden.
2009-06-03

  Suzy med punkterna
Stolt att vara kvinna, absolut!
Jag är dessutom stolt över att vara jag;=) en människa.
2009-06-03
  > Nästa text
< Föregående

* Ammi *
* Ammi *