Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

av ingenting


doften av
här får ni inte öppna fönstren
lukten av
soppan som smakar av ingenting
minnen av mannen brevid
som inget minne hade i behåll
som gick bort en natt
och jag minns att jag tyckte
att det kändes skönt


nu skulle du få tyst omkring dig
och du försöker promenera
men du lyckas inte längre
för du kan inte äta mer
och du kan inte klä dig mer
och även om han brevid är död
även om han blev virad
i vita vita lakan
så hjälpte det inte dig


kanske var det jag
som kunde sova bättre
när han inte skrek
av den där smärtan
du hade också



varför talar han till dig
som om vore du en unge
och så framför mig
hallå där!
här har vi inte ett endaste barn
så ryck upp dig
innan jag smockar till dig
ditt as



hon fick en tårta
en tuff-tuff tårta
ett tåg som slingrar
sig genom lanskap
jag stjäl godis
jag vet att du ser



vem bär ansvaret
över ensamheten
vem bär ett ensamt liv
vem tänder ljusen
när du är



gröna serpentiner
en tårta
ett tåg
och vi reser tillsammans
och jag vattnar blommorna
och jag vattnar blommorna



jag slåss
jag stjäl

och jag reser
på egen hand






Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-06-08 22:18



Bookmark and Share


  tripto nin
minnen av mannen utan minne!
2009-06-11

  Elin R
jag får äldreomsorgsbilder av denna, det kanske är helt ryckta ur luften, i alla fall är det så i början av texten. det är nog något med soppan och mannen som inget minne hade. sedan blir det diffusare, men jag gillar det, som att gå tillbaks i tiden, eller bli gammal och tappa minnet (nu är jag där igen, det är mitt arbetes fel). tack för god dikt.
2009-06-09

  Eric R Ström
"och jag reser
på egen hand"

Så sant, hur vi än gör. Vi reser på egen hand. Inbillar oss att vi har sällskap ibland. Och det har vi kanske också ibland, men oftast är vi ensamma och måste acceptera det för att andra skall stå ut med oss.

Det är synd om människorna, sa Strindberg..
2009-06-09

    ej medlem längre
Det är inte helt lätt att kommentera texter som uppenbarligen vilar på en tung biografi ... de kan vara svåra för en läsare att ta till sig, men något händer i alla fall när jag läser dina rader. Bilder som dyker ner och stöter till, river loss minnen och får dem att glimma kalejdodkopiskt. Tack för det.
2009-06-09

  Henrik Svensson
Oj... Vad ska jag skriva?

Ett tåg är en resa...
En människa på väg...
Ett hektiskt tidevarv...

Vackert
2009-06-08

  Staffan Welroos VIP
fantastiskt skrivet, elin! mycket målande och innerligt... Gillar denna så mycket att jag bokmärker! Toppen!

/S
2009-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP