Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Herrn filosoferar över folk

 

Väl hemkommen lät herrn ilskan pysa ut och förbannade folk i största allmänhet. Han hade ju bara promenerat till affären för att handla, inte hade han bett om att få vägen beströdd av totala galningar.

 

Först var det gubben vid gården som körde runt, runt på sin nyinförskaffade snöskoter i det som förr var en paddock där det var meningen att någon dotter skulle träna den stackars misskötta ponnyn som synts till i en hage vid huset i somras. Nu var staketet borta och gubben for runt där och lät motorn vråla. Just när herrn gick förbi hade gubbstrutten bestämt sig för att en tur på gång- och cykelbanan var helt rätt. Herrn fick lov att kliva upp i en driva för att gubben skulle kunna åka förbi på sin penisförlängare.

Det var irriterande hur somliga envisades med att störa friden i naturen och för den som bara var ute på en enkel lördagspromenad.

Gubben for iväg bortåt på sin skoter, men kom efter en stund tillbakasurrande samma väg. Herrn hade sett gubbens ansikte och rysande tyckt sig få insikt i hur gubben nog ser ut i orgasmögonblicket. Tungan hängde ut i ena mungipan och han hade ett triumferande flin på sina läppar. Gubben verkade i sanning njuta av att ta upp all plats på GÅNG- och CYKELBANAN för i helvete! Herrn var övertygad om att det var fullt olagligt att föra fram en vrålande fordon av en snöskoters storlek där. Jävla fasoner!

 

Framme vid affären var det samma problem som alltid. Folk som träffat bekanta och ställt sig precis mitt för ingångsgrindarna för att förhöra sig om hälsotillståndet hos varenda släkting till tremännings avstånd.

För att inte tala om folk som kom gående åt fel håll i gångarna. Det skulle en blind höna förstå att det finns ett visst varv som var det mest effektiva sättet att ta sig runt en stormarknad, men folk körde i allmänhet kundvagn sämre än höns.

När herrn plockade upp sina varor och nästan var klar med det tog den som stod i kön bakom honom och la demonstrativt hårt dit den där ”nästa kund”-staven trots att herrn inte hade plockat färdigt allt ur sin korg och alltid såg det som sin plikt att lägga dit den där förbaskade grejen. Det var bäst så, inte ville herrn få sina varor hopblandade med någon annans, nej, det blev bara problem!

 

Eftersom herrn inte ville gå hem med en tung kasse, det var ju så lätt att snedbelasta ryggen, ställde han sig vid busshållplatsen och inväntade bussen. Då kom där en tant, en sådan där snacksaligt kärring som inte har vett att hålla sina tankar för sig och beklagade sig över allt mellan himmel och jord. Nej, fy, för sådana där gnällspikar.

På bussen satt grannen, en av de där herrn hittills lyckats undvika att växla några ord med. Tack och lov för det, den där grannen stank otvättat arsel på flera meters håll, det kände herrn tydligt när han stod tätt bakom honom när de skulle kliva av bussen.

 

Det var skönt att vara hemma. Folk därute var tamejfan inte riktigt kloka. Antingen försökte de skaffa sig egoförstärkare eller så såg de ner på folk runt omkring sig för att försöka höja sin egen självkänsla.

 

- Nej, tänkte herrn medan han stod i sitt garage i källaren och förstrött putsade på sin M-220 TOW, jag är glad att jag inte har några sådana problem.

 

 

 

 
Övriga genrer av Åsa Pyke
Läst 606 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-05 13:00Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke