Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att behandla ett opersonligt motiv och en overklig situation.


I väntan av Mordor

Från Mordor klingar domens smedjor
likt tusen klockor klämtar
och döden klär dess tunga kedjor
när domedagen väntar

Från Skuggors berg; ifrån sydöst
till Fylke i nordväster
Går hopplös tro i föga tröst,
till nåd från Mordors mäster

Snart väntas jordskred av den hjord
som dödens onda frälsning
Ska bringa runt vår arma jord
i skrud av Saurons hälsning

Från andra sidan Moria
ses Mordors mörker kräva,
det tusen helgons gloria
ej makten har att kväva

I askan utav gammal tid
där ingen önskan finns
ska vandra hopplöshet därvid
tills ingen godhet minns




Fri vers av Nexus metus
Läst 481 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-06-05 17:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tycker du fångar känslan bra, och språket är som vanligt perfekt.

Sagan om Ringen är förövrigt, i min värld, en av de bästa trilogierna som skrivits.
2009-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Nexus metus
Nexus metus