Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Indiens färger och armod i ett ögonblick.


Salwar

en dag hängde ett par byxor i trädet
i landet med de många byxlösa barnen
lagade med en mors ömma zickzacksömmar
kärleken virade sig bland rökelser och sockerrörssaft
med drömmar om långa års lekar
så hamnade de där gränslande grenen
trängtande efter pojken med spring i benen
tyget värkande av längtan
och pojken springande med annans tyg runt baken
de giriga sökande runtom trädet spann
önskande ett skydd för nakenheten
men trädet hade redan hunnit
ta byxorna i besinning
halstrat dem med omvirat tvång
och hoppet anar ingen trotsig längtan
efter solidarisk ekipering
låt den byxlöse söka, han som orken har
låt leken fortsätta
och drömmen ta




Fri vers av sompio
Läst 515 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-05 17:44



Bookmark and Share


    pladask
hujedamej vilket språk du har! jag gillar strukturen, hur du börjar i en lite säregen detalj, för att sedan sväva ut i både stora frågor och otydlig vaghet.
2009-06-07

  Mikael Lövkvist
"låt den byxlöse söka, han som orken har
låt leken fortsätta
och drömmen ta"

Vackra och visa ord från en berättelse som berör. Fint.
2009-06-06
  > Nästa text
< Föregående

sompio
sompio