Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

politiker


Jag hörde en georgisk kulturarbetare föreläsa om konst och politik. Enligt honom fanns det tre vägar genom vilka vi kunde få kontakt med varat: religion, vetenskap och kultur. Det fanns ingen annan väg menade han.
Men under hela historien har politiker hävdat att de har nyckeln till den enda rätta vägen. De är oftast okunniga och ointelligenta, men jävligt ambitiösa.

Det tål att tänkas på, som min gamla filosofilärare brukade säga.




Övriga genrer av Masoud Vatankhah
Läst 691 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-09-25 12:28



Bookmark and Share


  Nem
"få kontakt med varat" men är det verkligen det politiker vill? de är inga metafysiker eler filosofer, snarare pragmatiker... problemet är att de säljer ideologi.... som du skrev: det tål att tänkas på...
2006-05-08

  Almaz
Intrrressaaaånt *fransk brytning*
ja...frågeställningen är värd att tänkas på..
Bravo, min vän! :))
2005-09-30

    ej medlem längre
ja - verkligen vad ÄR politik egentligen?
2005-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Masoud Vatankhah
Masoud Vatankhah