Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fyfan


-ett kladdigt och nedsolkat hån, men horan ska snart därifrån


Och vaknar med andan i halsen
- en surnande vinranka bort
den nattliga dansens eskort
men sjunger i andanom valsen
om livslust och ändlig komfort

Står upp ur min säng utan lakan
- en stank som av ruttnande gräs
min natt, en förskräcklig fadäs
att vakna med skammen på hakan
här säger jag - snora och fräs!

Mitt minne är solkade drömmar
- en bild av en spyende mor
en kvinna som levde i hor
jag brister i tillitens sömmar
och skulden till barnen är stor

Men bordet står kvar efter natten
- ett kladdigt och nedsolkat hån
jag glor som ett utpekat fån
och vet att jag hinner i fatt den
som nattligt tog paus ifrån

Ett liv utan skammen från gatan
- en tid bortom flaskor och stål
ett meningsfullt utstakat mål
Och tänker att jävlar i satan
ska horan bli annat än hål

















Fri vers av halmstrå
Läst 354 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-06-08 08:35



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Applåder och visslingar och varmaste kramen!!!
Du är som maskrosorna i min gräsmatta som inte ger sig! :))
2009-06-10

  glittertindra
mycket livsvilja i den här.. det där jävlaranammat... det är bra till mycket det...
2009-06-10

  © anakreon VIP
Starkt, mycket starkt, om ett självförakt som icke tillåts bli förlamande.
Applåd från
Carl-Erik
2009-06-10

  Ronny Berk
läser och berörs, väl valda rim förstärker helhetsintrycket...
2009-06-09

    papillon
Tekniskt läcker med sin egensinniga rytm och rimflätning, stark i sina bilder, sin svarta humor och sitt djävlar anamma. Heja halmstrå!!
2009-06-08

  Nexus metus
Nice 1...

Taktfull med väl avvägda rim. Tydligt självförakt med en något uppiggande twist på slutet.
2009-06-08

  Nanna X
Oj, den här var ju lika solkig som den dikt jag själv just publicerade! Livet har sina unkna sidor, du har fångat dem väl.
2009-06-08

  halmstrå
Korpis:
jag tror inte det... eller också kan den det. En smaksak.
Men i alla fall....det är inte det som är det viktiga. Det är att horan inte tänker förbli ett hål sörru. Kram!
2009-06-08

  korpfjäder
Oj, jag tycker om vreden i den här och hoppet och målet och stilen och allt. Men ska inte första versen stå sist?
2009-06-08
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå