Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att ta studenten...


ÄLVOR DANSAR I NATTEN

Med små små steg i den stora natten
så dansar den lilla älvan
möter mull under tårna
blad mot sin kind
och dagg mot sina bara bröst

med tårar som rinner och fingrar som ber
monument över förlorad kärlek
förvirrar hon sig i en sällsam labyrint

små små andetag, hon flämtar efter luft
i det mentala vattnet som kväver henne
när livet nalkas med stora steg
och hon inte kan luta sig mot skolans väggar
stryker paniken hennes ben likt en katt

den vackra älva som en gång var
är inte längre oskuldsfull
livet hennes oskuld sakta fräter

spring bara spring, men gör det med glädje
man kan ändå inte springa från det onda
lev ditt liv med den oförställda glädjen
så kommer kanske kanske
den lilla älvan tillbaka.

@Jonas Månsson




Fri vers av CRAIDLARN
Läst 669 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-06-08 12:00



Bookmark and Share


  kärleks ängel
vackert!!
2009-06-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja dansa ut, som
student blir ett minne
för livet... Sedan börjar
nästa steg för klivet
i livet, men hur det går
står i *-orna skrivet...
2009-06-09

  Sturesdotter
underbar härlig text!

(min dotter tar studenten om 2 dgr...)
2009-06-09

    sippan
Så vackert dansade den lilla älvan in i mitt hjärta, vackert och sorgset.
Kramiz
2009-06-08

  Junitvillingen
Underbar text Jonas! Älvor & änglar är jag riktigt svag för - så klart att jag därför dök på denna! Känslosamt, vackert, fint formulerat. Gillar massor:-)
2009-06-08

  Annine
Väldigt vacker. Gissar på att den är om mig ;P haha
"monument över förlorad kärlek
förvirrar hon sig i en sällsam labyrint"

Förlorad kärlek?
2009-06-08

  Måna N. Berger
Säkert, lurar bakom glädjen denna stora dag i många små älvors liv, paniken som stryker benen "likt en katt". Du skriver inlevelsefullt och ömt till henne, och ditt råd i sista versen är så sant.
En av dina allra finaste, bästa dikter - tycker jag!
2009-06-08

  peter markurth
fint
2009-06-08
  > Nästa text
< Föregående

CRAIDLARN
CRAIDLARN