Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

våga fråga (längtan)

 

jag vill måla tapeter
och hustak
och gatubrunnar

med den röda färgen som kallas kärlek

jag vill fråga dig
om du
kan älska mig

men jag vågar aldrig

för jag är rädd
att du river höjden
som blomstrar där i det vida landskapet
rädd för att ses i min inre dräkt
svag och ömklig
aldrig stark och vidunderlig

alltid liten
utan kärleken

jag vill inte ångra ögonblick
inte smälta samman med betongen
som en okysst flicka utan dina händer
som kupar sig om mina bröst

för jag gråter själv
när jag brinner

så vill jag våga vara nära min andemening
så nära att jag berörs

för jag tror
att det är där
jag är dig närmast
där jag är din dräkt
ande dräkt
såsom du kan vara min

om jag bara vågar
fråga

om du kan älska mig




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-06-08 18:32



Bookmark and Share


  Ilona _L
Så vackert om kärlek och mod, Lili!!!
Jag tog mod till mig efter flera år och kommer att göra det... igen och igen!
Bokmärks!
2009-06-09

  Gunnar Odhner
Det där var riktigt fint. "vill våga vara nära min andemening". Alltihop.
2009-06-09

  RogerIvan
Åhh, denna önskan om närhet och gemenskap och att duga till, vara älskad...
Som brottas med rädslan att det står inte framför allt.
Vackert och klokt textat,
känns som att texten kliver ur rädslan och talar precis som det är...
2009-06-09

  Epione VIP
Läste den igen, kunde inte lämna den utan att bokmärka och applådera :)
2009-06-09

  Epione VIP
Wow vilken genuint härligt känslig dikt..
Bugar mig..
2009-06-09

  lyckeli
käraste värld...
faller där

intill han som spanar
efter molnen

på mage så det
värker
mmmmm.....
2009-06-08

  Suzy med punkterna
Känns mycket naket och ärligt.
Mycket fint poetat
2009-06-08

  Gisela Nordell
ja detta är verkligen poesi
naken
utlämnande
ömsint
rakryggat
fin läsning!
2009-06-08

    ej medlem längre
Faller pladask för denna innerliga kärleksdikt. Läser den om och om igen... njuter av ordens penseldrag.
2009-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP