Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paradis

En dragig faluröd stuga mitt i skogen
med sneda väggar och ojämna golv
Knutar vita som snö och en vacker blå dörr

Vildvuxen trädgård, grus, sten, gräs
och blommor i mängd under vår och sommartider
Fågelsång, sol och ibland ett härligt uppfriskande regn

När höstrusket tar vid och det mörknar
kurar vi ihop och tänder eld i vår spis
Pysslar och stökar inför den
kommande vintern och dess jul

Vinden sliter i huset och väggarna täcks med snö och is
fönsterrutorna får naturliga vackra snödekorationer
Det är varmt och behagligt inomhus
och de levande ljusen flammar i mörkret

Så en dag börjar solen att värma igen
och det droppar från husets tak
Sakta väcks vår gård till liv igen, vårblommor slår ut och
allt det smutsbruna och grå börjar skifta i grönt

Sommaren kommer med all sin kraft
Solen hettar upp stugans väggar
Dörrar och fönster står öppna tills långt in på natten
Skogen doftar gott och kväll och natt är varm
Vi sover med lätt fladdrande gardiner
och hör en och annan mygga
Morgonkaffet ute i morgonsolen




Övriga genrer av Therés
Läst 367 gånger
Publicerad 2005-09-25 23:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!