Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möbeldesignerns svala dröm

 

junikölden
coolar ner syrenerna
som hänger blåfrusna i klasar

järnnätterna sveder rågen
och i gräset krispig nattfrost frasar

den blonda försommarn må vara
möbeldesignerns svala dröm
men den är kylig
inte öm

nordiskt mordisk helt utan pardon
ger den mig snuva
feberfrossa - ingen het passion!

sensmoral:
vart år erinrar mig naturen om
att det var först med mognaden
som värmens ljuva mättnad kom




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 1121 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2009-06-09 13:08



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Den svala nordiska drömmen mig når
den blir intensivare år för år
den fyller mig med drömmar
om sommar vinter vår
Jag vet att det en dag tar slut
att vägen leder ut
men än den svala nordiska drömmen
mig når.


2018-09-26

  jimi silver
fint.
2011-06-12

    ej medlem längre
Ja, livet ter ser i mångt och mycket enklare när man nått sin mognad. :-)
2011-03-08

  Diffusiaria
applåd.
2010-03-10

    baruk
Underbart! "Det var först med mognaden som värmens ljuva mättnad kom". Så rätt.
2009-12-18

  aol
ojså verklighetsnära poesi verkligen fint skriftat Måna
2009-06-12

  Caprice! VIP
Kanske var det jag som gav dig förkylningen - f'låt!
2009-06-09

  Mr Lindemann VIP
Jag badar in junikylan i mitt innersta

när droppar av isköld på kroppen

Är järnätterna nu av ondo då det smakar metall?

Vadan så skall jag göra då julimnad närmar sig?
Älska in febervärmen då?
2009-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger