Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Byggsats


Så låtsas jag skära av ankartrossen
som om du inte redan gjort det

Du som satt mig på drift
i ett hav jag aldrig förr känt
och där jag seglar utan sjökort

Men det ska nog gå bra ändå

Jag ska hitta ett land
där luften är ren
och i skogen en glänta du inte vet om
ett hus du inte vet var det är
en fristad du inte berört

Och kanske
har jag tappat de flesta bitarna
kanske har jag tummen mitt i handen
men där
sittande på marken
med tungan i mungipan
ska jag lyckas fumla ihop det

mitt liv




Fri vers av LePenseur
Läst 466 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-06-11 14:52



Bookmark and Share


  Matilda Linnéa Tinér
du förmedlar en skön känsla
och rubriken är riktigt bra!

gillar slutet,
det blir en bra slutkläm.

och "som om du inte redan gjort det"
det är mycket känsla.

bra :)
2010-01-12

    resilient
Om du tar bort "men det ska nog gå bra ändå" som inte tillför något utan bara stör formen så blir det en renare, mer sammanhållen text. Sista raden kan också utgå.

Du skriver bra, men det här ämnet är så genomtröskat på bilder att det är svårt att hitta det unika, deet som står ut och skär igenom. Gillar ankartrossen.
2009-06-23

    Bim
...fint och fullt av förtröstan och vilja..
2009-06-17

  Mygg
Underbar, helt enkelt!
Blir djupt berörd redan vid första meningen.... Att låtsas fatta ett beslut som någon annan redan fattat... ett försök att äga sin egen historia. Känns igen och gör lite ont!
Titeln är perfekt och får mig att tänka på IKEA-byggsatser där så ofta bitar fattas, i alla fall i mina händer.
Hoppas inte så i det här fallet :-)
2009-06-16
  > Nästa text
< Föregående

LePenseur
LePenseur