Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av en svart fjäder


Såpan på rotborsten och själen blir sedd som en önskan


Ack, såpan på rotborsten ger en
så rörande doft av förlorad
men ännu ej gråten sorts önskan

En bön från den flicka som ser en
förförande gest av förlorad
men ännu ej gråten sorts önskan

Ack låt den som skrubbar den tiljan
få del av en livslust förlorad
där gatstenar mött den som önskan

och väck bortom kroppen ock viljan
att vara – men inte förlorad
där kärleken sett den som önskan




Fri vers av halmstrå
Läst 267 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-06-11 15:06



Bookmark and Share


  Nanna X
jag gillar verkligen minimalismen i flätan!
2009-06-11

    papillon
Jag håller med korpfjäder här nedan - om du inte passar dig är du välförtjänt med i nästa upplaga av "Den svenska versläran". Detta är ömsint bunden, hjärtslitande fri diktkonst och mycket underbar poesi av en stor poet.
2009-06-11

  korpfjäder
dina egensinniga flätor... känns klassiska men är nyskapande - och förstärker det innehåll som få sinnrikt vävs in att fördjupa sig i.
2009-06-11
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå