Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet, jag VET, men jag tror inte.

Jag vet att du tycker att jag är vacker,
men sorry kära du, jag ser ingenting som inte
har ett behov av tryckas ut, stoppas in och målas över.
Jag skäms och jag skrämmer
mig själv i första rummet, dig i det andra och
alla dom andra där ute i korridorerna.
Jag står i pisseregnet och du har ett paraply,
jag har en mössa över mitt fula hår,
en halsduk runt min fula hals,
en tröja över min fula kropp
och en tystnad mellan mina fula läppar.
Jag säger ingenting först och det gör dig arg,
du klagar på att du kunde likagärna gå ut själv om jag bara ska gå och vara tyst,
jag svarar att jag brukar vara tyst. Du håller inte med.
Jag börjar gråta.
Jag säger ingenting och du blir orolig, jag vet.
Du anar det värsta och jag skäms i regnet.
Och när jag viskar tyst till dig på trottoaren
att jag är för fet för att vistas ute i dagsljus
och springer hem, vet jag att du tycker att jag är vacker,
men du tycker också att mopsar är söta
och dom är verkligen skitfula.




Fri vers av Sofiapoema
Läst 428 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-11 21:49



Bookmark and Share


    papillon
Av alla jävla, galna, underbara tonåringar är du den galnaste och mest underbara - men du har rätt. Du måste genomgå en brutal, total make-over, i varje fall om du vill likna en mops. Mottag en farbroderlig puss på ditt fula tryne......
2009-06-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag vet att jag tror.
2009-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema