Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi trycker döden mot väggen johanna, den ger efter tillslut

Vår sommar kom inte då och den kommer inte heller i år, johanna johanna

för fast du är på väg uppåt vet jag inte längre var jag står och du hade rätt, det gör ont med demoner bakom revbenen
(hur många lager man än tappar för deras skull
så fortsätter de att skava
)
det gör inget bättre att bryta sin cellandning
för andas,
det gör vi ändå (bara lite ryckigare och tyngre nu) och att andas gör ont, det vet jag nu men hade ingen aning då och jag önskar att vi aldrig hade fått lära oss.

Jag kan inte be om i sommar
för fast det kanske går bättre för dig
är jag i ditt kölvatten, jag provar dina svackor nu
trots att du varnade för den vidriga smaken och de hemska mardrömmarna man får
simmar jag knappt över ytan nu,
jag vet ingen botten men ibland nuddar jag den med tårna och
då skrämmer det mig hur lite det skulle behövas
för att sjunka ihop på den

men att nudda botten
bottenbottenbotten
är att vara död
johanna

och döden kommer inte än, du sa det själv att döden kommer när huvudet är så fyllt av minnen att det är fullt, då det inte får plats mer, då kommer döden,
för döden kan inte ta någon som har så mycket kvar att ge

du sa det och jag hann nicka innan du tillade
om du inte trycker den tillräckligt hårt mot väggen, då ger den efter tillslut.


Ja johanna, jag må vara oförberedd på livet men jag är inte redo för döden,
inte än johanna,

inte än på många år ska döden
hinna ifatt oss.





Fri vers av Junibarn
Läst 705 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-06-13 17:46



Bookmark and Share


  Larra
väldigt bra
2012-12-03

  Sophia B
Oerhört bra skrivit!
2010-08-08

  JohannaCarlsson
Vacker.
Och jag gillar hoppet som lyser igenom i sista stycket.
2010-07-30

  julia.s
oerhört fint skrivet. applåder.
2010-01-03

    Olives
"Ja johanna, jag må vara oförberedd på livet men jag är inte redo för döden,
inte än johanna"

åh vad jag älskar det!
otroligt bra skrivet
2009-08-09

    Johanna Ljunggren
Rakt in i Hjartat!
2009-06-15

  Matilda Linnéa Tinér
underbart som vanligt!
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Junibarn
Junibarn