Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Molntankar


Himmelskt landskap

Likt vita lövkronor som slitit sig
från grenar av kristall
stiger molnen som ballonger
vars konturer löpt amok
eller som rådbråkade änglar

Det spelas en symfoni
i en okänd molntonskala
Jag tycker det är vackert

Högt däruppe färdas de
mot annorlunda landskap
där främlingar
tycker det är vackert

Jag frågar vad syftet är
med att man tycker så
Ingen parningslek pågår

Svarslös som alltid
borde jag återgå till
mer jordnära ting

men frågan dröjer sig kvar
långt efter att molnen
seglat i hamn




Fri vers av Nitram P
Läst 758 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2009-06-13 19:11



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
fint diktat. http://immanuellrd.blogspot.se/2015/04/maria-mickelsdotter-betlehem.html

2016-02-13

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det är ett härligt skådespel...fina tankar...
2013-07-24

  To create a legend
Just när jag trodde jag läst det finaste av dig så förbluffar du mig med dina ordval! Bokmärke och applåd, du sken upp hela natten på bara några minuter!
2012-05-13

  Cosmic Johanna
Skönt att få segla bland molnen med sina tankar,

applåder för fin närvaro och stämning.
2009-07-17

  Blåbäret
molntankar som är rofyllda och mjuka
enkelheten fångad i det storslagna, ogreppbara

ger skön läsning
2009-06-14

    ej medlem längre
moln är underbara, att bara ligga och titta på dem och komma in i deras långsamma takt. att ha tid att ligga och titta på moln, det är det bästa som pengar kan köpa. fint du skriver, vännen!
2009-06-13

  walborg
Jag får en vacker bild framför mig som en akvarell - genomskinlig, skir och vacker ...
2009-06-13

  Sturesdotter
Fina ord

eftersom jag själv har ofantligt mycket luft i mina texter (vilket inte alla uppskattar) hade jag gärna sett någon radbrytning någonstans
2009-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P