Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om jag som du


tänk om jag som du bara för en sekund
kunde vara fjorton åter och trollbindas
med kärleksstund i kärlekslund
av pekorala ordslingor förblindas

tänk om jag som du bara för en sekund
mitt liv fick måla i tonårspoesi
med alla sorters känsloslag
bekosta min bittra åldersterapi

tänk om jag som du bara för en sekund
kunde av ordet makt beröras
av idolpoesi och fame-factory lyrik
ständigt få förföras

tänk om jag som du bara för en sekund
kunde vara nöjd med min egna skapelse
få slicka sötman krämiga topp
likt härliga gräddiga bakelse

tänk om jag som du bara för en sekund
fick utlösning i att publicera
men det är inte lätt när man är gammal och blasé
att ständigt producera mera

tänk om jag som du bara för en sekund
kunde nå dina höjders känslocenter
och liksom du utan tanken passerat gå
ivrigt trycker enter




Fri vers av Daniel_78 VIP
Läst 1175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-09-26 21:18



Bookmark and Share


  katastrofromantiker
Jag vill också vara sådär
lättflirtade som jag inbillar
mig att andra är.
Eller att livet är sådär lätt
som det VERKAR för andra
när jag vet att det inte är så.

Hårt snyggt!
Och språket... som en gespacho.
2005-09-29

  Bodil Sandberg
sÅ bra komponerat - tycker inte att det stakade sig över huvud taget
2005-09-28

  HQ
Jag tycker om den, sättet du målande får fram orden...man rycks med och det är vackert.
Fast man får inte glömma att tonårstiden kan vara något av det tuffaste vi går igenom också, allt är inte små luddiga moln utan ofta stora gapande hål där man förtvivlat försöker finna sig själv. fast jag förstår hur du menar, man minns bara de ljusa stunderna och de minns man med saknad.
2005-09-27

    Hades Is Rising
Klockren text om tiden som ständigt knackar oss på axeln. Finemang!
2005-09-27

  madinsane
vilket tempo!!!
den svajar till en aning på några ytterst få ställen, men annars kan man liksom stampa takten nästan hela vägen.

jubel!
2005-09-26

  swimsus@gmail.com
läser kommentarerna nedan* asgarvar* Fan..jag spelade visst i moll här..Detta är ALLVARLIG poetik!!!>*skratt*
2005-09-26

  swimsus@gmail.com
Ett konstigt känslotillstånd infinner sig..Lite tårögt och underfundersamt om hur det kan kännas att drabbas av det där nostalgiska tankesättet. Hur det brukade vara,om saknaden efter att få åter uppleva allting på nytt med nya ögon. Fantasifullt språk som alltid, sammarbetet mellan er har verkligen inte tagit bort någonting, snarare berikat. Ser fram emot fler alster!!
2005-09-26

    n.
oooooooooj vad du fick till ett sjukt bra slut...
daniel, du skriver bra bra bra bra!!!
2005-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP