Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är stjärnor

 

 

 

 

Du hoppar högt sa han

Inte högre än vanligt sa hon

medan musiken skruvade öronen

 

Det dånar sa han

Ja skrek hon

och gjorde en kullerbytta längre

 

 

 

 

 

 

 

Det är ingen som ser oss nu sa han

Nej det är molnigt sa hon

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 652 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-06-16 19:49



Bookmark and Share


  Yeppis
insiktsfull härlig text :)
Lysade bra
2014-05-13

  La Magnólia VIP
Mycket läsvärd .. speciell i sitt sätt att se på människans "kommunikation" .. hur lätt dessa "molnslöjor" lägger sig mellan oss ...
2011-02-26

  aol
gillar verkligen dennadikt,
2010-01-27

    Mathilde
Jag kan höra denna mini dikt, en picolo kanske!?
2009-12-02

  Mikael Lövkvist
En mycket intressant skapelse. Jag läser det som en uppvaknads äventyr tillsammans med sin intresserade kumpan. Molnigheten läser jag som en metafor for maya, medmänniskornas projicerade varseblivning, denna slöja vi skapar mellan oss och varat.
2009-07-13

  Burn
Vi siktar

och når de meridianer

som finns i den svarta rymden



och där är vi fria





Den här tycker jag om.
Den har en resonans som jag gillar.
2009-06-28

  Leif Furstedt
Smakar på en välgjord betraktelse och funderar vidare...
2009-06-16

  Lili Samuelsson VIP
mm, enkelt och fullkomligt lysande, tack
2009-06-16

  Fredrik Stillesjö
Hej Maria!

Gillar starkt det naivistiska draget. Kan se den illustrerad av en av våra bättre tecknare (som barnbok kanske?) Och håller med Wayward, typsnittet gillas! Hälsar vännen Fredrik
2009-06-16

  wayward - taiga
och vad fint med det pyttiga typsnittet!
2009-06-16

  wayward - taiga
härlig! :)
2009-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson