Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad vill vi?

Trivs vi med att leva som vi gör?

Jobba mer än heltid, för det gör ju alla
Träna efter jobbet, för det gör ju alla

Stressa.
Ha mobilen på hela tiden
Upp tidigt och sent i säng

Vi har vant oss vid att ha det så här
Men man hör alltid folk klaga…
- Fy, vad jag är trött
- Åh, det vill jag också men det hinner inte jag
- Jag måste…

Vi tänker på hur eländiga och
trötta vi ser ut hela tiden
och vi ska också lägga ner tid på att
försöka att se ut som man \"ska\" göra

Man bör ha ett perfekt hem
som ska städas och förnyas hela tiden
Äga en dyr fin bil som ska städas och
tvättas hela tiden, för så har ju alla det

Betala av på de dyra lånen
Ha de senaste kläderna
De senaste frisyrerna
Detta gör ju att nästan alla käringar ser likadana ut

Äga rätta sminket som ska målas dit på rätt vis
vilket tyvärr inte alla klarar av har jag sett
Köpa, köp, köp…

Inte ha tid att ha kul
För så har ju alla det

Men riktigt och
äkta lyckliga det är långt ifrån alla

Istället för alla lyckopiller som folk äter idag
för att klara av att göra allt som alla andra gör
och för att klara av att vara som alla andra är
så kanske vi skulle börja känna efter vad
vi själva vill och vad vi mår bra av

Ha inte tv, radio, dator… på hela tiden
stäng också av mobilen någon gång

Man kan t ex. Läsa mer böcker
Sitta ner och prata lugnt med en vän
spela kort och spel
Lyssna på favoritmusiken utan att göra något
annat än att just lyssna

Gå ut och gå
Teater
Konsert
Pyssla
Rita
Måla
Skriv
Ta ett bad
Älska
Ta dig en tupplur

Gör vad du vill ibland
Gör vad du känner för
Gör det som du tycker känns bra att göra

En del bör kanske träffa släkt och vänner lite oftare och
en del bör kanske dra ner på att träffa folk hela tiden och
försöka sig på att vara ensam för en gång skull

Det finns inte många platser som det
verkligen är helt tyst på idag
En del klarar inte av tystnaden
och ensamheten för de är inte vana vid det

Pröva tystnaden
pröva ensamheten
Lägg dig ner och titta i taket
tänk och fundera en stund

Jag tror att du kommer att bli förvånad över
hur skönt det kan vara
när du väl har vant dig vid det




Övriga genrer av Therés
Läst 263 gånger
Publicerad 2005-09-27 13:09



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Visst är det så !
Alla ska passa in i effektivitetsmallen, skapad av massan, för vem ?
Hur många trivs egentligen med denna stress ?
Gillar din klarsynthet !
2005-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!