Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inga ord här i är mina egna (blott somliga tecken) och ingen av de 53 raderna är ur samma Gärdestad-visa som någon annan rad. Tack Ted o Kenneth!!

 

 




Solens naknaste drakflygare (montage av Gärdestad-Rader)

 

 

 

 

"Du har bläddrat ett blad i mitt liv

såsom vinden behandlar en fjäder

och jag svävade mot skyn - jag fick vingar

när du tog av dig dina kläder

Öppna din himmel på glänt - låt mig andas ut!

...tre våningar från Gud

i oljelampornas sken tog Mary fram sin portmonnä

Nu finns bara två själar { } med ett tomrum mitt i

Kom i, kom i, kom i min fantasi!!!

Du är söt som jungfrunektar i din skira sommarklänning

Är du ängen - vill jag va din blomma

Himlen är mitt täcke och marken är min säng

med nakna drömmar och en trasig gitarr

som en vind i uniform

I'm not a child anymore

like a snowman in the rain

I must find love once again

505 to Casablanca:

Leave the Earth in a flying ship!

Universum - väntar du på mig?

med mitt huvud hårt i handen när en båt gav sig av

Låt värmen bli kvar i dina spår!

- När får foten tår?

Du förlorar hästen, men du vinner en dam

Hon kommer från havet, längst ut på en ö

Hon var fröet till all existens,

ett mod utan proportioner

När ögonen tror att ingenting gror

jag bygger ett torn på kärlekens grund

Du borde märkt att jag har spanat på tå

Jag ser att du har klippt av ditt hår

för att tvinna sköra trådar till en tross - mellan oss

flög vi med drakar medan tiden flöt iland

men allt som du såg var en båt som försvann

- kan du förstå två våta kinder?

Varje vattenpuss är din och min

och om du kramar mig idag så skrattar jag

Seeing you reminds me of an old guitar

Se hur ögonen snurrar som en spelautomat!

Jag behöver en kick av ett pajkast mitt-i-prick

Flickor springer lite kors och tvärs,

en svart silhuett smyger in på Pigalle

Jag är glad i alla fall att min sommarglass är kall

Så många ögon som lyser, men som har svårt för att se

en tröja - det är allt som finns

men det skall bli min hemlighet tills månens entré

Solen strålar stilla från mitt perspektiv

Kom, ge mig kroppen... och livsmotiv!

Wanna live - got so much to give!!

Like a boy I wanna double all the joy

I couldn't end it - if love comes

För en gångs skull hittade sommaren hit

Döden står bredvid - hårt faller tid."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-20 08:07



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Tack Ted och Kenneth säger jag också... älskar deras musik och kände igen de flesta av raderna - så tack till dig också, för påminnelsen om dem.
2009-06-20

  Nanna X
Härligt collage, med egen udd! Och oj vad du är Strindberg-look-alike på fotot!
2009-06-20
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP